ÖVERSIKT ONS – LÖR

 

Översikt Onsdag

Deltagare kommer att anlända från lunch och framåt. Fram tills att vi öppnar Bygdegården klockan 18:00 får de hänga i FriluftsByn. Parkering sker på uppskottat yta vid campingen och är gratis för de som bor i Bygdegården medan övriga betalar 50 kr.

Både Incheckningen som sker i FriluftsByn och Bygdegården öppnar klockan 18:00 och vi roterar på de olika platserna. De som har hyrt Utrustning (tält och sovsäckar) kan hämta ut det klockan 20:00 och 21:00 i FriluftsByn. Snöskor delas ut på torsdag vid lunch. Alla betalningar – parkering, boende och lån av utrustning sker i Kiosken.   När vi inte har något att göra umgås vi med deltagarna i FriluftsByn. Vi håller till i FriluftsByn då det kommer bli trångt i Bygdegården. Jerry kommer hålla en Kartgenomgång klockan 19:00, 20:00 och 21:00 i FriluftsByn.

Klockan 22:00 börjar vi krypa i säng och ladda för torsdag.

Översikt Torsdag

Torsdag är frukostgänget uppe 06:00 för att förbereda frukost som serveras mellan 07:00 och 08:00. Frukost är förbokad men det går att betala på plats. Vi ser även till att hålla uppsikt över Parkeringen och vi håller även incheckningen och utlåning av utrustning (tält och sovsäckar) öppen i FriluftsByn mellan 08:00 och 09:00. Bagageinlämning har öppet mellan 08:00 och 09:00 och sker i FriluftsByn. Bagageinlämning är även möjligt i samband med utlämning av Snöskor mellan 12:00 och 13:00.

Det är viktigt att golvet i Bygdegården är tomt klockan 08:30. Vi som ej har uppgift just då hjälper till att tömma golvet. Klockan 09:00 börjar föredragen och dessa avslutas klockan 11:30. Serveringsansvariga ansvarar för att vi har mängder av vatten kokat till klockan 11:30 då deltagarna tar sin första måltid.

Mellan 12:00 och 13:00 flyttar vi fokus till FriluftsByn. Då delar vi ut snöskor och ved till deltagare. Det går även att lämna in bagage i FriluftsByn denna tid.

Bussarna klockan 13:00. Vid avfärd ansvarar Vägvisare Ordinarie och Vägvisare Kort för att bocka av deltagare vid bussarna och ger därefter avprickningslista till Anna som sammanställer för att jämföra incheckning mot antalet personer som klivit på bussen. Om det finns avvikelser mellan incheckning och avfärd kommer Anna kontakta Ankarvandrare kort som innan gruppen släpps ut stämt av med Anna.

Vägvisare Ordinarie och Vägvisare Kort går först i grupperna medan Ankare Ordinarie och Ankare Kort går sist från bussen.

Framme vid checkpoint Tärnättvattnet ansvarar Vägvisare Ordinarie och Vägvisare Kort för incheckning. När Ankarvandrare Ordinarie och Ankarvandrare Kort är framme gås listan igenom då samtliga deltagare nu skall vara framme vid nattlägret och ha checkat in. När listan gåtts igenom kontaktas Säkerhetsansvarig.

Vid checkpointen ansvara samtliga volontärer för att deltagarna får en bra upplevelse. Vi ser till att elden brinner och om någon behöver hjälp så försöker vi i den mån vi kan att underlätta för deltagarna.

Klockan 22:00 lär de flesta ha krypit ner i säng och vi får sova.

Översikt Fredag

Fredag vaknar vi upp vid Tärnättvattnet. Vägvisare Ordinarie och Vägvisare Kort ansvarar för att det finns ved kvar så vi får igång i alla fall en brasa. Vägvisare Ordinarie och Ankarvandrare Ordinarie går tillsammans från lägret kring 09:30 upp till Slåttdalsberget där Ankarvandrare Ordinarie stannar kvar och säkerställer att alla kommer säkert upp på berget. När alla lämnat Tärnättvattnet lämnar Vägvisare Kort och Ankarvandrare Kort lägret och beger sig mot Kälsviken.

Vi försöker få samtliga deltagare att vandra den ordinarie sträckningen via Skrattabbortjärn. Det finns ved i Skrattabbortjärns Stuga. När vi lämnar stugan ansvarar Ankarvandare Ordinarie att stugan är städad.

Vid Checkpoint Kälsviken ansvarar Ankarvandrare Kort för incheckning tills dess att Vägvisare Ordinarie kommer på plats och delar på uppdraget.  När Ankarvandrare Ordinarie kommer på plats går deltagarlistan igenom för att säkerställa att alla anlänt till Checkpoint Kälsviken. Därefter kontaktas säkerhetsansvarig.

Klockan 18:30 och 20:00 öppnar två stationer stationer:
1) Praktiskt Friluftsskola
2) Tältvisning med Fjällräven
Parallellt med detta kan deltagarna ta en tipsrunda.

Klockan 22:00 kommer de flesta gått och lagt sig.

Översikt Lördag

På lördag vaknar vi upp vid Camp Kälsviken. Vägvisare Ordinarie lämnar lägret först och då samtliga har börjat vandringen lämnar även Ankarvandrare Ordinarie.  Övriga volontärer blir transporterade från Camp Kälsviken till FriluftsByn för att förbereda målgång.

Målgång sker vid FriluftsByns Toppstuga och här checkar Sofia och Kristina ut deltagarna och ger dem även diplom för bedriften. Toppstugan har öppet till 16:00 och deltagare kan ta linbanan ner för 100 kr klockan 16:00. Annars vandrar man gul led ner för berget. Mellan 14:00 och 17:00 kan deltagare lämna tillbaka utrustning i FriluftsByn.

Klockan 18:00 är alla vandrande volontärer helt lediga och kan njuta av After-Hike!