VOLONTÄR: Ankare Lång

Som ankarvandrare ingår du i en grupp på två personer vars främsta uppgift är att gå längst bak bland den grupp deltagare som väljer att vandra den ordinarie sträckan. Ni ansvarar även för utcheck när folk lämnar lägren på morgonen. Utcheckning öppnar 08:45 vid Tärnättvattnet och Kälsviken. Du väljer själv om du deltar i lördagens After-Snow men vi ser såklart gärna att du är med att fira din och deltagarnas bedriftgår längst bak i vandringen. Ni sköter även incheckning på torsdag morgon. 

Onsdag för Ankare Lång

Under onsdagen befinner ni er i FriluftsByn och umgås med deltagare. Vi har tidigare fått kommentarer om att volontärer står i ett eget hörn och inte bland deltagare så mingla gärna ut bland våra gäster. 20:00 gör ni ett snabbsvep i Bygdegården.
18:00 – 21:00: Umgås med besökare i FriluftsByn för att finnas på plats och svara på frågor och hjälpa till vid incheckning vid behov. 
20:00:
Underhåll Bygdegården >>
Tider: In-checkning >>
Ni bor i Bygdegården med övriga volontärer och företagspartners.

Torsdag för Ankare Lång

RENSNING OCH AVPRICKNING:
08:30: Se till att golvet är tomt på personlig utrustning. Golvet tomt till 08:45.
09:30 – 11:00: Diplom i ram 10 per volontär på övervåningen.
12-13: Utlåning av Snöskor

AVFÄRD
12:45: Iastning: Ankarvandrare hjälper deltagare att packa ihop sina utrustning och hjälper till om avvikelser skulle uppstå. Ankarvandrare är sist på bussen och ger klartecken att inga deltagare finns kvar i FriluftsByn. Ankarvandrare ser till att ha sin utrustning klar under friluftsskolan på morgonen så du som ankarvandrare kan gå runt och hjälpa deltagare.
13:45: Ankarvandring.Ni går sist av alla från bussen och vandrar den längre sträckan. Ni väntas vara framme vid Tärnättvattnet kring 19:00
20:00: Avstämning. När ni är framme rapporterar ni till Vägvisare att ni är framme och ingen deltagare är kvar längst leden. Tillsammans med Ankarvandrare Kort så ser ni över deltagarlista och rapporterar till Samordnare.
Mer info: Checkpoint Tärnättvattnet >>

Sjukstuga Tärnättvattnet: 
Filmare + Jerry + Kristina + X + 2 skadeplatser.
Viktigt att stugan inte blir en volontärsgömma. Vi umgås istället med deltagarna vid elden eller ser till att alla får upp tälten, inte fryser etc men mest av allt bidrar med god stämning vid lägerplatsen. Vi kommer kalla stugan för “Sjukstuga”.

Fredag för Ankare Lång

På fredag öppnar ni utcheckning från baslägret kl 09:00. Se till att vara på plats redan 08:45 för att svara på frågor etc.
08:45 – 10:00: Utcheckning av deltagare bortom toaletten i riktning mot Slåttdalsskrevan.
10:00-10:30: Städkoll baslägret.
10:30: Ankarvandring. Från Tärnättvattnet till Skrattabbortjärn.
Skrattabbortjärn. Vid Skrattabbortjärn ser ni till att alla som vill delta i Friluftsskolan lämnar senast 17:00. 18:00 stänger vi stugan och ser även till att stugan är städad. Därefter vandrar ni med de sista deltagarna ner mot Entré Syd. Förväntad ankomst 19:30.
20:00: Avstämning. När ni är framme vid Entré Syd rapporterar ni till Vägvisare att ni är framme och ingen deltagare är kvar längst leden. Tillsammans med Ankarvandrare Kort så ser ni över deltagarlista och rapporterar till Säkerhetsansvarig.
22:00: Transport till FriluftsByn.

Lördag för Ankare Lång

Ni vaknar upp vid FriluftsByn och börjar förbereda blåbärssoppa som serveras vid Skuleberget.
08:30: Kokar blåbärssoppa.
10:00 – 15:00: Blåbärssoppe servering vid Skuleberget vid norra stigen. (Väljer om ni går upp med sista vandrare och “ankarvandrare kort” eller åker direkt till byn) Ta med supervarma kläder, tjocksockar grande och något att stå på.
19:00: Förflyttning av After-Hike: Snabbstäd och ihopplock >>

Söndag för Ankare Lång

Söndag vaknar vi upp. Äter frukost och hjälps åt att stänga ner äventyret innan vi avslutar med pizzabuffé.
09:15 – 12:00: Efterarbete >>