DAG III – Höga Kusten Winter Classic

Dag tre vaknar du upp vid havsviken Kälsviken. Efter du ätit frukost och tagit ner lägret följer du Höga Kustenleden mot det majestätiska Skuleberget, fyllt med legender om rövare och troll, men idag mest känt för sin magnifika utsikt och goda våfflor. Försök lämna lägret senast 09:00. 

Målgången sker på toppen av Skuleberget och den sista stigningen är en ordentlig utmaning. Tack och lov ligger Toppstugan intill där du kan fylla på energi innan du vandrar ner för berget. Toppstugan har öppet till 16:00 och vill du åka linbana ner från Skuleberget kostar det 100 kr och även linbanan har öppet till klockan 16:00. Från klockan 17:00 firar vi vår bedrift med After-Hike i FriluftsByn.

vandra hoga kusten snoskor

Vandring Dag III

Dag tre har en relativt lugnare vandring men du bör lämna Camp Kälsviken senast 09:00. Vandring längst Höga Kustenleden till Skuleberget är relativt lättvandrat. Därefter bär det av ordentligt uppför hela vägen till toppen. Men om du tar det steg för steg, pausar och ser till att äta lunch på vägen upp för berget så kommer du klara det.

hoga kusten snoskor vandra

Målgång

Målgången sker vid FriluftsByns Toppstuga på toppen av Skuleberget. Här ser du till att checka ut och du hämtar även ut ditt diplom. Vill du fira din bedrift kan du även smita in på Toppstugan där det finns goda våfflor och man har även fullständiga rättigheter. Se dock till att vara nere i FriluftsByn för After-Hike senast 17:00.
Läs mer: Toppstugan och After-Hike >>

hoga kusten winter classic snoskor