DAG II – Höga Kusten Winter Classic

Den andra dagen tar dig genom några av Höga Kustens mest kända naturlandmärken. Slåttdalsskrevan är kanske den mest besökta men utsikten från Slåttdalsberget och Stampberget är de kanske mest magnifika upplevelserna. Dagen avslutas vid Camp Kälsviken där vi slår läger och de som vill kan delta på seminarier som hålls av några av Sveriges ledande friluftsföretag. 

snoskur hoga kusten

Vandring Dag II

Dag II går vandringen genom Slåttdalsskrevan och upp till toppen av Slåttdalsberget. Från toppröset på Slåttdalsberget kan du en klar dag se i stort sett hela världsarvet – Ulvön, Trysunda och Mjältön tornar upp sig ute på havet. Vi fortsätter därefter upp på Stampberget och vid värmestugan vid Skrattabbortjärn trängs vi i värmen innan vi fortsätter ner till nattlägret vid Camp Kälsviken.

friluftsskola hoga kusten winter classic snoskor

Träffa Friluftsföretagen

Vandringen Dag II avslutas vid vackra Camp Kälsviken. Här får vi besök av några av Sveriges ledande friluftsföretag som delar med sig av sina bästa tips och berättar mer om sin utrustning. Under 2016 hade vi besök av Fjällräven, Primus, Outmeals och den finske friluftsexperten Joppe Ranta. Vi återkommer snart med uppdatering om vilka som tittar förbi under 2017.

hoga kusten winter classic snoskor