DAG I – Höga Kusten Winter Classic

Väntan är över och det är äntligen dags för Höga Kusten Winter Classic. Efter du har checkat-in börjar friluftsskolan klockan 09:00 börjar Vinterutbildningen där vi går igenom grunderna för vinteräventyr. Efter lunch plockar du ut dina snöskor och får en genomgång av kartan. Klockan 13:00 avgår bussarna. Äventyret kan börja!

partner hoga kusten winter classic

hoga kusten snoskor friluftsskola

Vinterutbildning

Om in inte checkade in på onsdag så ser du till att checkar in och hämtar ut din mat (frystorkade rätter) och karta mellan 08.00 och 08:30. Därefter beger du dig till den intilliggande Bygdegården där Vinterutbildningen börjar klockan 09:00.

Under vinterutbildningen går vi igenom de grundläggande färdigheterna och tipsen för vinteräventyr. Efter lunch delar vi ut snöskor och går igenom kartan. Klockan 13:00 tar vi bussen ut till starten på vandringen. Äventyret kan börja!

snoskor i hogakusten

Vandring Dag I

Den första dagen ger vi oss in i den magiska Skuleskogens Nationalpark. Sträckan till nattlägret är cirka 8 kilometer och passerar Tärnättholmarna och Näske Fäbodar innan vi avslutar vid Tärnättvattnet. Ni som vill ta det något lugnare kan välja en kortare sträcka på 6 kilometer.

Terrängen är bitvis väldigt brant så räkna med en medelhastighet på 2 kilometer inräknat pauser. Båda sträckorna avslutas vid samma nattläger. Vid nattlägret tänder vi eldar och har vi tur kan vi njuta av norrsken.

hoga kusten winter classic snoskor