Regler

Under snöskoäventyret Höga Kusten Winter Classic är du själv ansvarig för dig själv samt den utrustning du behöver för att klara dig i vildmarken. För att vara säkra på att du kommer klara dig om vädret slår om hastigt eller om olyckan är framme har vi satt samman en utrustningslista vi anser att du bör följa.

Nödvändig personlig utrustning

Tält, liggunderlag och sovsäck.
Ryggsäck, kök och bränsle.
Mössa och vantar
Vindtät jacka och byxa.
Värmetröja.
Underställ.
Värmande jacka.
Första förband.

Övernattning

All övernattning under Höga Kusten Winter Classic sker i egna medtagna tält på gemensam lägerplats.

Nyttjande av stugor

Under Höga Kusten Winter Classic är det tillåtet att söka skydd i stugorna i Skuleskogens Nationalpark. Det är däremot inte tillåtet att laga mat, låna utrustning från eller övernatta i stugorna.

Nyttjande av toaletter

Under Höga Kusten Winter Classic är det tillåtet att använda de toaletter som finns i nationalparken.

Nedskräpning

Det du tar med dig ut på äventyret tar du med dig tillbaka till FriluftsByn.

Du får inte störa och förstöra i Naturen

Om du följer sunt förnuft så kommer du långt. Men det kan ändå vara bra att veta att nationalparksföreskrifterna förbjuder dig att förstöra eller skada fast naturföremål eller ytbildning. Du får inte heller klättra i boträd, samla insekter eller på annat sätt medvetetstöra eller skada djurlivet. När det kommer till växtligheten får du inte gräva upp växter, plocka mossor, lavar och vedlevande svampar. Inte heller fälla eller på annat sätt skada levande eller döda träd och buskar.

Ändringar/Avbokning

Anmälan är inte avbokningsbar men du kan teckna försäkringen Starktlar hos Folksam för 150 kronor. www.startklar.nu. Du kan även erbjuda någon att köpa din biljett på vår facebook sida.

Överträdelse

Om någon av ovan regler överträds kommer du inte kunna kvittera ut någon Höga Kusten Winter Classic diplom vid målgång.